.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partnersNYHETER FRÅN EWP


3 april 2024 07:34
Trafikkaos och mer kommer...

Untitled document

VÅREN SATTES PÅ PAUS OCH ETT REJÄLT SNÖKAOS RÅDER!
Beroende på ett ännu ej åtgärdat scriptfel så ligger den korrekta rubriken här!


Annandag påsk bjöd på en sjusärdeles vårdag på många håll i mellersta och södra Sverige. Därför så var förvirringen total när vädret gjorde en en rejäl U-sväng, -eller ska vi säga "körde i diket" för det var vad som skedde uner tisdagen när vardagen var tillbaka.


Nytt trafikkaos med många bilister som satt fast i snön...
Åter så uppstod exakt 3 månader efter snökaoset på E22 i Skåne ett totalt kaos med massor av avåkningar och dikeskörningar men nu norr om Skåne i ett bälte från ostkusten och vidare över norra Götaland till Uddevalla i väster. Orsaken var ett djupt lågtryck från sydväst som stötte på den riktigt kalla arktiska luften som ligger över Norrland och som sedan har krupit söderut.

Rejält kallt i norr och ljusår från våren där!
I tex. Nikkaloukta var det åter rejält kallt med nedåt -33,7 grader,  och det är sannerligen inga vårtemperaturer. I Gielas i Västerbotten blev det den kallaste april-morgonen sedan 1955 med -29 grader! Där råder full vinter och det är denna i april föga önskvärda luftmassan som ställer till det. Varm och fuktig luft söderifrån krockar med den arktiska och då bildas enorma snöoväder som ger trafikkaos. Tyvärr så är detta inte slut,-mer väntas!

Nytt snökaos väntas in under torsdagen!
Väderläget är besvärligt då det även blev kallare och minusgrader på många håll i södra Sverige och därmed hala vägar. På detta så blir onsdagens senare halva ett litet andrum innan nästa snöoväder drar in från sydväst. Detta innebär att det åter kan bli riktigt besvärligt under torsdagsdygnet och kanske under natten mot fredag.

Massor av avåkningar och fastnade bilar!
AVSTÅ att köra om du bytt till sommardäck är det allmänna rådet till alla bilister just nu. Läget är fortsatt besvärligt och kommer att vara så ännu 2 dygn till men sedan händer det saker!

Våren är på väg tillbaka igen för södra Sverige!
Från lördag och framledes så återkommer värmen och den kalla arktiska luften trycks norrut igen. Det innebär att kommande veckoslut kan bli riktigt vårvarmt i  södra Sverige. Men från Dalarna och vidare norrut låter tyvärr våren vänta på sig för alla som längtar så efter denna. Man kan säga att hela Götaland inklusive Öland och Gotland samt sydöstra delarna av Svealand kan njuta av vårvärmen på nytt.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (3):
Fler nyheter