.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partnersNYHETER FRÅN EWP


5 april 2024 16:40
VARMARE IGEN!

Untitled document

NU ÅTERVÄNDER VÅRVÄRMEN FÖR SÖDRA SVERIGE!
Beroende på ett ännu ej åtgärdat scriptfel så ligger den korrekta rubriken HÄR.

Efter några bistra vinterdagar som följde på påskens fina väder i söder så återvänder vårvärmen då sydvästliga luftströmmar förs upp från kontinenten.

Besvärligt läge från tisdag 2/4  - fredag morgon 5/4!
Men först så sammanfattas i korthet den dramatiska veckan som verkligen bjöd på snökaos. Mest problematiskt var det kring trakterna av Jönköping men även Ölandsbron drabbades av trafikstörningar. Flertalet långtradare fastnade i backarna där det ännu ej hunnits med att ploga. På nytt så blev det problem i västra Götaland då ett nytt, dock ej lika kraftigt snöoväder drog in. Detta drog sedan vidare mot Dalsland och Värmland.


Trafikverket och ministrar samt trafikanter trätar om "vems felet är"...
Tyvärr så har en dispyt mellan Trafikverket samt andra myndigheter och trafikanter med åkerierna i spetsen blossat upp. Det hela är olyckligt men med tanke på den allvarliga situationen nu och även på E22 i vintras så är situationen infekterad. Man måste sätta sig ned för att samråda och vidta kraftfullare åtgärder vid svåra väderlägen när de uppstår är den allmänna uppfattningen.

Våren återvänder till mellersta och södra Sverige!
Nu trycks varmluft norrut och på många håll så kan våren göra entré på allvar, -men helt stabilt kommer vädret ej att bli då det förs in nya fronter med regn. Längre norrut är temperaturerna mer beskedliga där det troligen kan bli plusgrader dagtid på de flesta håll. Men den riktiga vårvämen lär dröja ett tag till där.

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (4):
Fler nyheter