.:: Just nu
Online: 12 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partnersNYHETER FRÅN EWP


28 april 2024 18:41
VARMARE TILL VALBORG!

Untitled document

                          - ALLA BESÖKARE ÖNSKAS EN FIN VALBORG OCH 1 MAJ -
Vi beklagar att någon lösning ännu ej kommit till stånd gällande de fel som ligger i systemen efter serverflytten.

Trots att april känts lång och kall så ligger faktiskt medeltemperaturen något över det normala i södra Sverige, vilket ses här på kartan från SMHI. Längre norrut har det dock varit lägre temperatur än normalt.MEN...nu börjar vi se en väderförändring långt fram i modellerna. Den här veckan blir fortsatt kylig, men lagom till valborg och första maj så ser det ut som att den riktiga försommarvarma luften får fritt spelrum i åtminstone den södra halvan av landet. I norr är det mer osäkert och förmodligen dröjer sig den kyliga luften kvar. Så under maj månads första dagar är det inte helt omöjligt med 20-25 grader i framförallt delar av Götaland. Men kom ihåg att det är långt fram och att modellerna fortfarande kan ändras och tidtabellen för detta flyttas framåt.*Den första maj öppnar vi även upp med åskriskprognoser för södra halvan av landet och den första juni är det säsongspremiär för de dagliga sommarprognoserna på Facebook och Insta
*Disclaimer - Då vi ännu ej kommit tillrätta med de svårlösta problemen med systemen i EWP så kommer åtminstone de båda regionerna västra Götaland och östra Götaland vara stängda tills problemen har lösts.
Den tillfälligt varma luften trycks bort av en kallfront redan söndag kväll och natt mot måndag från Danmark och det är inte helt omöjligt att det kan smita in åskskurar över främst sydvästra Götaland. Eftersom vinden vrider bakom fronten väntas istället de högsta temperaturerna på måndag i östra Svealand och östra Götaland med drygt 15 grader mitt på dagen.Men därefter ser ett högtryck ut att växa in och temperaturen kan i mitten av veckan på flera håll nå 22-23 grader i centrala och västra Götaland och framåt torsdag kan vi få 20 grader så långt norrut som till Västernorrland.

 

 

Räkna dock med betydligt lägre temperaturer vid kusterna. Det ser även ut att bli övervägande torrt och soligt väder med varierad molnighet.
Det är därmed goda chanser för en riktigt fin Valborg och första maj med en hel del värme upp till mellersta Sverige. Längre norrut ser det ut att bli betydligt svalare om än att temperaturerna stiger även upp över Norrbotten. I norr så fruktar man höga flöden då vårfloden kan bli omfattande när all snö smälter undan.


ÅSKRISKPROGNOS GÄLLANDE FRÄMST FÖR GÖTALAND:
Under kvällen och natten mot måndag 29/4 tar sig en kallfront in och den kan innehålla åska.

Allmänt för främst västra Götaland inklusive Halland och  Skåne. Men även de västra delarna av östra Götaland kan någon åskknall förekomma i kallfronten.
- UPPSKATTAD ÅSKRISK 3-4 PÅ VÅR 12-GRADIGA SKALA!


 

Skribent: Simon Enstroem, S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter