.:: Just nu
Online: 34 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 juni 2024 23:26
Sommarprognosen 28 juni: - Nu byter vi vädertyp!

Untitled document
Prognos inför fredag 28 juni!
I skrivande stund berörs Danmark och norra Tyskland av riktigt kraftiga åskceller. Sverige kommer att beröras av samma system, men i vilken utsträckning? Se ditt område här nedan.

Norrland: Inledningsvis ganska soligt och varmt väder med temperaturer mellan 20-25 grader allmänt. En kallfront lurar dock i sydväst och kommer att kliva in i området under dagen. I den södra och sydvästra delen kan vi få kraftiga åskskurar eventuellt, i samband med kraftigare åskskurar lokalt även stora regnmängder på kort tid. Osäkerheten gällande tid och placering är mycket svår då vårat underlag justeras ganska rejält mellan körningarna. Håll koll hos oss imorgon!

I Svealand stökigt väder under dagen med flertalet kraftiga regn och åskskurar utmed kallfronten som passerar. Placering på skurarna är dock nästan omöjlig att förutspå, men från morgonen ligger nog en tyngdpunkt i den västra delen, och sedan framåt kvällen ett nytt område som drar över den östra delen. Men som sagt, detta kan ändras och beröra även andra områden på kort varsel! Håll koll på ditt område hos oss. Efter fronten minskad molnighet och chans för en del kvällssol, främst i den sydvästra delen. Temperaturer omkring 23 grader, men innan fronten uppåt 27 grader.

I Götaland kan många vakna till åska redan under natten eller morgonen då kraftiga skurar KAN dra in från sydväst. Under tidig morgon kanske även nybildning av åskceller i den västra och inre delen av området. Detta är dock svårtbedömt, åskan kan likväl utebli eller överraska rejält då det är en kallfront som är med i leken. Under kvällen i den södra och östra delen på nytt kraftiga åskskurar, säkert med stora regnmängder lokalt! Temperaturer omkring 26 grader innan fronten, och dryga 20 efter.

?? Utfärdande av varningar för kraftig åska och regn! ??
Följ upp väderutvecklingen det närmsta dygnet som KAN bli dramatiskt med kraftig åska och stora regnmängder. - HÅLL DÄRFÖR UTKIK EFTER RISKUTFÄRDANDEN OCH VARNINGAR!

 

Skribent: EWP-Teamet Simon, Anton & S. Johansson


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter