.:: Just nu
Online: 31 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


9 juli 2024 20:49
SOMMARPROGNOS 10 JULI MED RISKUTFÄRDANDE!

Untitled document
Väderprognos inför onsdag 10 juli (extra lång) : ????
Norrland: En svag högrycksrygg placerar sig över Norrland och ger oss en solig och vacker start på dagen. Molnigheten tätnar delvis under dagen, men på många håll blir det ändå solen som kommer att dominera. Lite tjockare moln kan beröra Norrbotten men särskilt från sydväst där det även drar in regn under eftermiddagen med början över Härjedalen och Jämtland. Detta sprider sig norrut över hela Norrland under onsdag kväll och under torsdagen. Temperaturerna håller sig i allmänhet mellan 19 och 23 grader, varmast längs kusten. I samband med ökad molnighet och regn från sydväst betydligt kyligare.

Svealand: Efter en delvis solig tisdag så ökar molnigheten under natten följt av regn och skurar. Redan under morgonen ser det ut att kunna regna lite i västra Värmland men det väntas bli desto mer ihållande under dagen över särskilt Värmland och sydvästra Dalarna. Möjligen kan någon åskknall förekomma, men sannolikt blir inte åskrisken särskilt stor. I resten av Svealand är det främst under sen eftermiddag och kväll det kan dyka upp en del regn- eller åskskurar som lokalt kan vara kraftiga. I östra Svealand kan det innan detta bli ganska soligt och relativt varmt med uppåt 22-23 grader under dagen, i övrigt svalt med mellan 14 och 18 grader.

Götaland: Bakom en varmfront som nu under kvällen och natten drar norrut över Götaland strömmar en portion med varm, fuktig och tryckande luftmassa upp över området och ger på många håll i södra och östra Götaland uppåt 27-28 grader mitt på dagen. I luftmassan kan det dyka upp en del värmeåskväder som lokalt kan bli kraftiga, särskilt över sydöstra Götaland men tänk på att den exakta placeringen på dessa är mycket osäker. Den varma luften trycks snabbt bort av en kallfront västerifrån som drar in under förmiddagen och längs denna väntas devis kraftigt regn som lokalt kan ge större regnmängder med översvämningsrisk.

RISKUTFÄRDANDET KVARLIGGER!
Gårdagens riskutfärdande ligger kvar och gäller tills vidare, men någon regelrätt varning är inte aktuell från EWP i nuläget, utan vi bedömer läget som ganska lugnt trots allt efter att ha följt modellerna den senaste tiden som successivt har gått mot att det kraftigaste regnet och åskan kommer gå söder om Sverige. Vad gäller åskrisken kommer den i och med detta förmodligen inte att bli särskilt hög, men räkna ändå med insprängda lokala celler på sina håll men som snabbt dör ut. Den största åskrisken ser vi finns i sydöstra Götaland som kan generera värmeåskvädren i varmluften. Till kvällen kommer det att börja spricka upp längs västkusten.

EWP FÖLJER UPP!
EWP följer utvecklingen, riskutfärdandet kan justeras och varningar kan läggas till med kort varsel!

 

Skribent: EWP - Teamet


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter